Érdekességek, tanácsok a biztonságtechnika világából

Biztonság mindenek felett

Biztonság mindenek felett

Az 5 legfontosabb tűzvédelmi kockázat

Irodai környezetben és kereskedelmi épületekben is előforduló esetek

2021. április 21. - SMARTmeFIBARO

A tűzvédelem komoly téma. Megköveteli, hogy az irodai környezet és a kereskedelmi épület megfelelő felkészültségét biztosítsd. Még egy apró szikra is komoly következményekkel járhat egy épületben, teljesen megsemmisítheti annak tartalmát, és ami még rosszabb, árthat azoknak, akik bent lehetnek.

Amint a tűz terjedni kezd, nehezen tudod irányítani a kialakult helyzetet, ha korábban nem tetted meg a megfelelő tűzvédelmi óvintézkedéseket. Ma a modern tűzoltási módszerek segítenek megfékezni egy pusztító tűz következményeit. De ettől még nem szabad elbízni magad.

Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a vállalkozásod épülete a lehető legbiztonságosabb  legyen, működési biztonsági szempontból a legkockázatmentesebb lehessen. Ehhez segítségként, most megosztjuk a legfontosabb tűzbiztonsági tippeket, amelyeket akár azonnal megvalósíthatsz. Nézzük meg, mik ezek a lépések.

Mi okozhat tüzet egy épületben?

Számtalan oka lehet a tűz kialakulásának egy irodaépületben vagy egy kereskedelmi helyiségben. Nézzük meg a leggyakoribb okokat.

1. Fűtőtest, fűtőeszköz

Az irodák és kereskedelmi helyiségek sokszor nem minden munkavállaló számára megfelelően fűtött, ezért sokszor tapasztaljuk, hogy kiegészítő fűtőtesteket használnak egy-egy irodában vagy helyiségben. Amikor ezt elfelejtik kikapcsolni, vagy a fűtőtesteket esetleg eltakarják, közvetlenül elé helyeznek éghető anyagokat, akkor a tűz kialakulása szinte elkerülhetetlen a túlmelegedéstől. 

tuzjelzo.jpg

2. Dohányzás

A felelőtlen dohányzás sokszor okozott már tüzet. Amikor nem a kijelölt dohányzóhelyen dohányoznak, vagy a dohányzásos használat eszközöket nem a megfelelő helyre dobják, már meg is történhet a baj. Hiszen elég csak egy szikra vagy egy kis parázs és már terjed is a tűz. 

3. Főzés

Ha az iroda vagy bolt rendelkezik valamilyen konyhával, akkor a gyúlékony anyagok is megjelenhetnek a területen mint olaj, vagy zsiradék, ami könnyen lángra tud kapni.

4. Gyújtogatás

Gyújtogatás esetén a tüzet valaki szándékosan okozza, az esetek többségében valamilyen égést elősegítő anyagot használva. Egy ilyen tűz az épületben tartózkodók számára is veszélyes és az épületben is komoly károkat okozhat. Egy megfelelő biztonsági rendszer segít lefülelni a gyújtogatókat, megelőzni a gyújtogatást.

5. Elektromos eszközök

Ha gyenge minőségű elektromos eszközöket és nem megfelelő elektromos hálózatot használ a vállalat, könnyen túlterhelődhet és tüzet okozhat. 

kabelek.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smartme.blog.hu/api/trackback/id/tr6816508630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apu Lap 2021.08.01. 08:07:19

A lakás és irodatüzek 80-90%-át manapság elektromos tüzek okozzák. Régi, elavult, 30-50 évvel ezelettői terhelésre tervezett rendszerek okozzák a legtöbb tüzet. 40-50 éve max a hűtő volt az egyetlen nagy fogyasztó. Ma már ott a mosógép,szárítógép, mosogatógép, TV, számítógép, légkondi stb, stb.
süti beállítások módosítása