Érdekességek, tanácsok a biztonságtechnika világából

Biztonság mindenek felett

Biztonság mindenek felett

Biztonsági intézkedések oktatási intézmények számára

COVID-19 idején és azon is túl...

2021. május 06. - SMARTmeFIBARO

Egy oktatási intézmény, legyen az óvoda, iskola vagy egyetem számára sok biztonsági eszköz tud segítségül szolgálni lenni ahhoz, hogy az újranyitást a legnagyobb biztonságban tudják megtenni. Nézzünk néhány példát: 

Érintés nélküli fertőtlenítő pontok

 

fibaroallomas.jpg

A jelenlegi vírushelyzetnél maradva sokat segíthet ha érintés nélküli fertőtlenítő pontokat használunk az intézmény bizonyos területein. Ezeknek a fertőtlenítő pontoknak is már több változata elérhető - ahol csak fertőtlenítésre van szükség, oda olyat válasszunk; bejáratnál, belépési pontoknál használjunk olyan eszközt, amely nem csak fertőtlenítőt adagol, de még lázat is mér és az eredményről visszajelzést is ad; ha fontos, hogy megjelenjen az eredmény máshol is, mert esetleg nem bízik abban a tanári kar, hogy van annyira felelősségteljes a gyermek, hogy hazamenjen magától, vagy anélkül szeretnék beazonosítani, hogy el keljen kérni az ellenőrzőjét, akkor mindenképpen olyat válasszunk, ami a felhőbe küldi az adatokat.

 

Kamera rendszer az iskolában

harmaskamera40.jpg

A kamera rendszer minden oktatási intézmény számára hasznos és biztonságérzetet fokozó eszköz lehet nem csak az ott dolgozók, de az ott tanulók számára is. Kamera rendszer segítségével nyomon követhetjük, hogy bizonyos területeken hányan tartózkodnak, elérhető már hőmérséklet detektoros kamera, aminek segítségével azonnal kiszúrhatjuk, hogy a helyiségben tartózkodók közül ki a lázas, szertárak és raktárak illetéktelen behatolóit gyorsabban lefülelhetjük, sőt megfigyelhetjük bárhol bárhonnan és bármikor az iskola életét. Természetesen a kamera rendszert minden adatvédelmi szempontnak és szabályzatnak megfelelően kell létesíteni, vagyis személyiségi jogokat nem sérthet a felvétel.

 

Kiberbiztonság

 

irodabizt40.jpg

Ma már a fiatalság a fél életét az online világban éli, és az oktatásban is kénytelenek voltunk bevezetni az online tanítás intézményét. Már nem csak az órákat tartjuk online, de a tájékozatókat és akár a gyerekek érdemjegyeit is online osztjuk meg a szülőkkel. Mindez viszont lehetőséget nyújt a kiberbűnözők számára betörni az iskola rendszerébe. Ezért is fontos, hogy az informatikai rendszerek biztonsága érdekében szánjunk időt és energiát arra, hogy minden használt felületet biztosítsunk védelemmel, titkosítással és mindeközben felhasználóbarát maradjon a megoldásunk. Az online tér nem tűnik el teljesen soha többet az oktatásból, így legyünk naprakészek.

Ha ezeket a lehetőségeket felülvizsgáljuk, megtesszük a megfelelő lépések a tanáraink és diákjaink biztonsága érdekében, akkor nem csak egy biztonságos újranyitást teszünk lehetővé, hanem az iskola életét hosszú távon be tudjuk biztosítani. Modern és trendi intézménnyé tudjuk tenni, ahova minden bizonnyal szeret mindenki bejárni.

A bejegyzés trackback címe:

https://smartme.blog.hu/api/trackback/id/tr6716524384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása