Érdekességek, tanácsok a biztonságtechnika világából

Biztonság mindenek felett

Biztonság mindenek felett

Otthonod 5 gyenge pontja

Erre figyelj, ha nyaralni mész

2021. július 30. - SMARTmeFIBARO

Amikor valaki otthonában történt betörésről beszélünk akkor nem csak a vagyontárgyak megrongálását vagy elrablását értjük, hanem ott van a személyben lakozó érzés, hogy járt valaki az ő tulajdonában, hozzáértek a személyes tárgyaihoz, betolakodott egy ismeretlen az ő személyes terébe. Így biztonságban érezheti-e magát a saját otthonában, ott ahol mindenkinek a legnagyobb biztonságot kellene éreznie, ott ahol a családjának a legnagyobb biztonságot igyekszik biztosítani. 

Természetesen egy betörés az áldozat pénztárcájának alakulását is befolyásolja, akár olyan szinten, hogy családok gondolkodnak el azon, hogyan és hova tovább a bűncselekmény bekövetkezte utáni hónapokban. 

Az alábbiakban áttekintést adunk, mire figyelj annak érdekében, hogy otthonod a nyaralásod alatt is minél nagyobb biztonságban legyen. 

Tovább

Miért pont az én irodámba törne be valaki?

A hamis biztonságérzet veszélyei

Amikor irodánkról van szó, mindig elhessegetjük magukban azt a gondolatot, hogy pont a mi irodánkat válassza egy betörő. Ugyan miért tenné? Kicsi az iroda, nincsennek benne nagy értékek, sőt ha vannak is úgyse tesszük közzé, így senki nem tudhat róla. Körülöttünk úgyis sokkal csábítóbb irodák vannak, azt úgyis hamarabb fogják kiszemelni, mint a mi területünket, hiszen látszik is rajta, hogy apró és védtelen, nem jelent nagy fogást. Különben is jók az ajtók, biztonságosak a zárak is.

Ráadásul, ha körülöttünk mindenkinek van biztonsági rendszere, akkor nekünk minek, hiszen a többieké már elriasztja a betörőt, és ha mégis baj történne, a többiek kamerái majd mindent felvesznek. Olcsón megúszhatjuk a biztonság kérdését.

Ezek után mekkora lenne az esélye, hogy pont a mi irodánkba törjenek be! Ugyan már, eléggé elképzelhetetlen, meg amúgy is csak a balekokhoz törnek be. És bumm, másnap reggelre kirámolta valaki az irodánkat. Nézzük meg, hogy a logikus érvelésünk hol hibázott.

Tovább

Biztonsági kisokos

épületüzemeltetők, létesítménygazdák számára

Minden épületben vannak olyan rendszerek, amelyeknek működőképesnek kell lenniük annak érdekében, hogy a vállalkozás továbbra is produktív maradjon, és az épületet pedig biztonságosan lehessen használni. Az épületek ezen rendszereivel pedig létesítmény gazdaként érdemes tisztában lenni. A két fő irányvonal az életvédelmi rendszerek és a biztonsági rendszerek, amelyek főleg az érték és vagyonvédelemre fókuszálnak. Minden létesítménygazdálkodónak érdemes ezeket a rendszereket alkalmaznia, hogy minél biztonságosabb ingatlant tudjon biztosítani bérlői számára.

Tovább

Biztonsági intézkedések oktatási intézmények számára

COVID-19 idején és azon is túl...

Egy oktatási intézmény, legyen az óvoda, iskola vagy egyetem számára sok biztonsági eszköz tud segítségül szolgálni lenni ahhoz, hogy az újranyitást a legnagyobb biztonságban tudják megtenni. Nézzünk néhány példát: 

Tovább

Az 5 legfontosabb tűzvédelmi kockázat

Irodai környezetben és kereskedelmi épületekben is előforduló esetek

A tűzvédelem komoly téma. Megköveteli, hogy az irodai környezet és a kereskedelmi épület megfelelő felkészültségét biztosítsd. Még egy apró szikra is komoly következményekkel járhat egy épületben, teljesen megsemmisítheti annak tartalmát, és ami még rosszabb, árthat azoknak, akik bent lehetnek.

Amint a tűz terjedni kezd, nehezen tudod irányítani a kialakult helyzetet, ha korábban nem tetted meg a megfelelő tűzvédelmi óvintézkedéseket. Ma a modern tűzoltási módszerek segítenek megfékezni egy pusztító tűz következményeit. De ettől még nem szabad elbízni magad.

Tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a vállalkozásod épülete a lehető legbiztonságosabb  legyen, működési biztonsági szempontból a legkockázatmentesebb lehessen. Ehhez segítségként, most megosztjuk a legfontosabb tűzbiztonsági tippeket, amelyeket akár azonnal megvalósíthatsz. Nézzük meg, mik ezek a lépések.

Tovább
süti beállítások módosítása